Protect USB pendrive thumdrive, Neobux paid to click ptc,

me and her

Friday, January 30, 2009

Protect Your Pendrive Using USB WriteProtector

I have been using Mx One for quite some time to protect my pendrive from various kind of malicious attempts. Mx One is like any other antivirus systems, it is not foolproof from viruses that keep evolving to bypass the protection.

There is, however, a solution that can keep virtually every attempt made by viruses futile; write - protecting our pendrive. Not like a good old 1.44 MB diskette that can be write-protected mechanically by using a small latch at the bottom of it, only few pendrive that has the same feature like the old floppy diskette.

The solution now lies on USB WriteProtector, a small portable software that allows us to write-protect our pendrive. This will effectively prevent any attempt by viruses to create new files on the drive unless it is set to unprotected.

Even if you plug your pendrive into an infected computer, the pen drive will remain safe because virus will not be able to write itself onto the pendrive. So no more autorun.inf hassles. Don't worry about the language, you can change the language from the selection once you run USB WriteProtector.

Download USB WriteProtector

Technorati Tags: , , , ,

Paid To Click



Earn up to USD 0.02 per click....
your click plus your refferal click.....
wants to learn more just click the banner above...or just click HERE

Thursday, April 24, 2008

Rodney Mullen Hebat!!!

video
Rodney Mullen adalah salah seorang skaters yg berjaya mencipta byk skill yg skaters2 lain mesti nagis punyer bila tgk...huhu...termasukla aku...skill dier boleh dikatakan dier punye sorang je sbb dier sorang jer yg boleh buat...huhu...okey...juz enjoy this video okey... =D

Tuesday, April 22, 2008

Bicycle Drift...HEbat!!

Video ni suddenly aku terjumpa kat dekstop aku...ader mmber aku yg download n tinggalkan kat pc aku...aku pn check la video aper ni kan...n it was very interesting...ader sorang mamat ni dok men drift2 ngn basikal dier....giler ke aper...ader satu part tu...dier wat drift kat corner 'S'...pergh..gempaq2.......kalo dier dpt buat ngn kereta lagi la gempak...huhu....aku jz nak kongsi jer ngn korang....bg saper yg pnah tgk tu xpe la...aku saje nak kongsi pada mmber2 aku yg belom pnah tgk lagi ok...huhu....
video

Monday, April 21, 2008

Skateboarding

Skateboarding....i started skating since form 5 at school...actualy aku dah minat dgn papan sk8 sejak aku dibangku sek rendah lg...huhu...dulu kecik2 aku penah mintak ayah aku belikan sk8 board utk hadiah bufday aku...tp xdpt...yg ayah aku beli mse tu ialah Roller blade...huhu...aku pn bantai la roller blade mse kecik2 dulu...huhu...mayb harga sk8 board mahal mse dulu2...huhu....skrg aku dah ader papan selaju(nama laen skate board dlm bahse melayu)...aku start men daripada xtau pape...asyik jatuh2...luka sana sini...huhu...sehinggalah aku dah bleh maen kat half pipe or mini ramp kat Tasek Cempaka Bandar Baru Bangi.....best giler....aku minat betol maen terbang2 gne ramp kat Kampung Batu(dah lame aku xpegi kat sana...wuuu...sob2..) kat area PJ pun aku pnah maen gak...Mse Digi Party pnah ader sk8 competition...mse tu aku nak join mini ramp contest...tp, bahagian tu dibatalkan...huhu...so aku pn xjd masok....tgk jelar drg maen...drg smua gempaq2...tu yg aku maleh nak masok...aku maen just ske2 je...hehe...

Satu lg sk8 park yg penah aku pegi ialah kat area kajang kt belakang Masjid Jamek..ok gak la sk8 park tu...byk lg sk8 park yg aku pnah pegi...orang panggil sk8 park tu sk8 park Sg. Kantan...hehe..untuk pengetahuan korang skrg ni aku ader simpan beberapa sk8 video kat dlm pC aku ni...kalo ader saper yg minat nak amek dari aku...aku boleh bg...free of charge je...cme korang kene la dtg amek sendiri kat aku...haha....

aku ader simpan video beberapa skater terkenal kat barat...tony hawk, rodney mullen, daewon song, steve caballero, ryan sheckler, greg lutzka, chris haslam, cooper wilt and william patrick...

video

Friday, April 18, 2008

Nasihat

nasihat ni aku dapat dari message friendster aku. sebelum ni aku dah penah dpt gak...bagi aku nasihat2 ni berguna kepada kte...manela tau kte terlupa. dgn adernye mes2 mcm ni. kte dpt gak muhasabah diri kte. adakah kte dah cukup ibadat di dunia ini utk dibwa ke alam yg lagi satu? mampukah kte utk menghadapi segala hukuman daripada Allah s.w.t atas segala dosa yg telah kte lakukan? jadi beringatlah ye. aku xkate pn diri aku ni baek tau. aku pn bermuhasabah diri biler membaca perkara2 yg menyentuh ttg agama kite yg tercinta iaitu Islam. sme2 lah kte renungi bersame2....

Hanya Ingin Mengingatkan ...Kubur Setiap Hari Menyeru Manusia Sebanyak Lima Kali....

  1. Aku rumah yang terpencil,maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.
  2. Aku rumah yang gelap,maka terangilah aku dengan selalu solat malam.
  3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu,bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.
  4. Aku rumah ular berbisa,maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar.
  5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir,maka banyaklah bacaan "Laa ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah", supaya kamu dapat jawapan kepadanya.
Nabi Muhammad S.A.W bersabda: "Ada 4 di pandang sebagai ibu ", iaitu :

  1. Ibu dari segala UBAT adalah SEDIKIT MAKAN.
  2. Ibu dari segala ADAB adalah SEDIKIT BERBICARA.
  3. Ibu dari segala IBADAT adalah TAKUT BUAT DOSA.
  4. Ibu dari segala CITA CITA adalah SABAR.
Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesabaran. Beberapa kata renungan dari Qur'an :
Orang Yang Tidak Melakukan Solat:
  • Subuh : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar
  • Zuhor : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya
  • Asar : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan
  • Maghrib : Tidak diberi santunan oleh anak-anaknya.
  • Isyak : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya

Short Semester.."belajar Vs Kerja"

wah... tinggal lagi beberapa hari jek lagi short sem nak start... xsempat pn lagi nak enjoy dah start belajow balik... huhu... ini lar dinamekn student... kalo bukan study... study... study... nak watpe lagi kan?? hehe... so, marilah kte manyahut seruan kerajaan kte iaitu "Majulah sukan untuk Negara..... erk??" mcm tersasul bende laen jek ni... ape2 jelar yeh... short sem ni aku amek satu subject je... mesti korg kata pelik kan.... nape aku amek 1 subject je?? npe bukan 2 atau pn 3 atau pn 3 1/2... haha... jwpnnye ialah:-
  • aku nak ringankn beban belajar sem dpn...
  • aku larat amek 1subject je sbb larat bayo 1 je...
  • kalo amek byk sgt nnti sem dpn kurang lak kredit hour... karang xleh tersenarai dlm dean's list sbb kurang dari 12kredit hour.. huhu... walaupn aku mmg xkn dptnye... susah wooo... xpelar... skurang2nye kte torai... ye dak??

hehe.. itu je kot alasan aku... yg penting aku nak belajo... huhu... subject yg aku amek pn mudah je(berdasarkan senior2 yg dah amek subject ni, drg kate sonang jo... huhu... aku ikot jela)... aku amek subject Engineering Economics... drg ckp subject ni byk men ngn kira2... yg sememangnye kegemaran aku sejak kecil2 dahulu... aku suka kira guli... duit dlm tabung... kira bintang... kira duit raye... kira kiri kuru kere... hehehe... ermm, satu lagi disebabkan aku jz amek 1subject je sem pendek ni... so aku ingat nak keje r... baru hantar 1form kje jek... tp xdpt2 lg panggilan qT_Tp... xpela... aku tgu jerk... kalo xdek gak... aku lepak jela... haha.... korang watpe cuti ni??aku amek short sem n nak kje... korang???

Monday, April 14, 2008

my favret cartoon.....

Doraemon..."an..an..an...dot temo daisuki.. do.. ra... e... mon... uuu.." huhu....character doremon...sape la yg xkenalkn? aper? u donno? you ni org zaman mane ni...hehe...aku ske katun ni sejak kecik...zaman tadika2 dulu...diwaktu aku mula belajar ABC n belajar mengira...hehe~ dulu2 aku pnah gak la berangan utk ader poket ajaib n pintu suke ati dier tu...bleh g memana aku nak kejap jer...n ley kuarkn memacam brg dari poket yg kecik tu...karekter ni dihasilkan di Japan....dier dihantar oleh nobita tua dari mse hadapan utk menjaga dier di mse kecik...nobita ni selalu kena buli n doremon la tempat dier mengadu n tempat utk dier mintak tlg....tp selalunye nobita mesti cari masalh dgn gne alat yg doremon bg ngn cara yg xbetol...huhu...spatutnye doremon ni ader telinga...tapi yg kita nmpak ni xder kan...bg kepada yg xtau tu...kalo korang perasan doremon ni takut tol biler nampak tikus...haa...sebenarnye tikus la yg mkn telinga dier...tu yg smpai skg dier fobia nak jumpe tikus...huhu....kat bwh ni aku ader tambah sikit pict2 dier yg aku jmpe n nak kongsi ngn korang....is very2 cute...huhu....

aku dah kongsi fevret katun aku ni ngn korang....korang punyer aper yer???mehla kongsi...korang ley tuleh kat chatbox kat sebelah...huhu...okay...

ten sign im in love with her...

do you really love your lover....this is some tips for you to see....kt bwh ni korg tgkla sme ader korg rse ape yg aku rse kt gf aku...kalo korg rse smua ni mksdnye you really in love with her/him...jz nak kongsi je...huhu...

Sunday, April 13, 2008

new video added...

is one of my fevret band...my chemical romance...aku suka gak la band nie..since suatu hari aku terdengar lagu dier kat radio..mase ni band ni femes ngan lagu helena...aku cepat2 carik lagu dier kat memember (saat ni pc aku belom dikurniakan kuasa untuk mensurfing tenet, so tepakse la bekerja keras mencari sape2 yg ader lagu band ni)...akhirnye aku berjaya memenuhkan thumdrive ngn nset aku dgn lagu2 band ni...skg aku bleh layan the latest song of this band straight dari page aku....
"kotak mancis dua puloh" huhu atau lebih dikenali sebagai Matchbox 20...ni pun salah satu band yg aku minat jugakla...band ni memula aku kenal dgn mendengar lagu Unwell ngn menonton video clipnyer kat tv...cool gakla video clip dier dgn dier ternampak katun anjing asyek follow dier kemana jek dier pegi...huhu...mcm dlm rancangan "Blue's Clue" yg kawan aku suke tgk (citer budak kecik q^_^p..yg aku pelik npe la kwn aku dok tgk citer ni...hehe..sedarla diri tu woi...kkdg aku pn terpacak gak tengok sekaki...hehe)...so, band ni pn okay gak walaupn aku tgk mcm dah xbaper famous skg ni...
Maroon 5...huhu...cakap pasal band ni....aku teringat video2 clipnyer yg cukup daring yg aku xsanggop nak tunjuk kat bebudak kecik...yup, sumtimes 18SG gak la..haha...but, this band is so gud for me...aku suker dgr lagu2 dier...pc aku ader byk lagu band ni (i think almost)...aku suke lagu This Love, Plugin Baby(lagu ni dulu aku pnah pandai men guitarnye..skg dah luper..huhu), Sunday Morning and byk lagi...korang carik la sendiri yer....
Jason Mraz...singer ni mmg aku paling minat...sebab lagu2 dier semuanye aku suke...aku minat betol mase 1st time aku tengok live video clip dier untuk lagu The Remedy..layan giler dier main accoustic for this song...huhu..kekadang aku ader gak berangan nak men accoustic mcm dier....tangkap leleh siot...haha....lagu2 laen dier pn aku minat...Geek in The Pink, I Melt with You, You and I Both and Word Play....Lagu terbaru dier yg aku terdownload baru2 ni ialah Im Yours...layan giler lagu ni....haha...korang pn ley try dengar lagu dier ni...aku ader letak kt dlm playlist aku...mesti korang pn suke...lirik dier ader kat bwh page aku...

Saturday, April 12, 2008

why my blogs is green??

actually is because i love my girl so much...and she like this color...so i pick this color to show her that i'll always love her...huhu..dont be jealous hah...
love my cOMey